چطور فروشنده خوبی باشیم؟

فروشنده کیست؟
ایا تا به حال به ان فکر کرده اید؟ معمولا فکر می کنیم که فروشنده کسی است که ترشی یا میوه یا هر جنس دیگری را می فروشد …. ولی فروشنده معنای کلی تری نیز دارد مثل اینکه هر کس که می کوشد تا داشته خود، اعم از جنس یا خدمات به دیگران عرضه کند و دیگران را قانع کند که این داشته ارزشمند هست و درمقابل پول یا خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند، فروشنده می توان گفت.
شما در هر کسب کاری که باشید فروش و فروشندگی یکی از مراحل اصلی ان به حساب می آید، پس موفقیت درفروش برای اکثر کسب و کارها اهمیت دارد.
جالب است بدانید مهارت فروشندگی شامل طیف زیادی از مهارت ها می شود مثل:
هوش هیجانی، مهارت های ارتباطی، زبان بدن، مهارت سخنرانی و مذاکره …..
دراین مقاله می خواهیم به مهارت زبان بدن در فروش بپردازیم.
اگر ما بخواهیم فروشنده موفقی باشیم باید به هماهنگی بین زبان گفتارو زبان بدن توجه کنیم. یکی از اصلی ترین تفاوت های بین فروشنده حرفه ای و غیر حرفه ای همین است.
یک فروشنده حرفه ای به راحتی با ترجمه زبان بدن طرف مقابل می فهمد که موضع او در قبال خرید چیست و الان چه باید بکند؟
در بحث زبان بدن باید تجربه کسب کنید و تا جایی که می توانید از دیگران بیاموزید. زبان بدن به طور کلی شامل سه قسمت می شود:
1.حرکات بدن
2. لحن صدا
3.کلام
به ترتیب میزان اثر، مشتری به طورناخودگاه ابتدا به زبان بدن شما و بعد به لحن صدا و کلام شما توجه می کند.
پس با توجه به نکته فوق بهتراست :
پیش قدم باشید و سلام و خوش آمد بگویید.
هنگام برخورد با مشتری بایستیم و با گشاده رویی و لبخند به استقبال برویم.
دست هایمان بسته نباشد و حالت تدافعی و گرفته نداشته باشیم.
ارتباط چشمی برقرار کنید ولی سعی کنید به طور متعادل بین همه نگاه خود را تقسیم کنید و حالت خیره نداشته باشید. این احترام و توجه شما رو به طرف مقابل می رساند.
هنگام گوش دادن به طرف مقابل سر خود را به نشانه تاکید تکان دهید.
لحن صدای شما باید این حقیقت را برساند که جدای از این که جنسی را بفروشید یا نه، برای مشتری احترام قائلید و همواره با ادب و احترام برخورد می کنید.
آزادانه و راحت بایستید و هنگام گوش دادن به طرف مقابل سرخود را به نشانه تاکید تکان دهید.
سعی کنید شانه های شما صاف باشد و خیلی متمایل به جلو وعقب نباشد، زیرا متمایل شدن زیاد به جلو نشانه عدم اعتماد به نفس و متمایل شدن زیاد به عقب نشانه غرور و بی علاقگی شما به مشتری می باشد.
در مورد لحن صدا این را باید بدانید که لحن شما بسیار مهم تر از آن چیزی است که به زبان می آورید، پس تن صدای شما باید درعین یکنواختی و آرام بودن که نشان از اعتماد به نفس شما دارد، برای رساندن پیام واضح و رسا باشد.
هر کجا که نیاز شد برای انتقال هیجان و تاکید بر این که منظور مخاطب را فهمیدیدف لحن صدایتان را بالاتر ببرید.
مهارت های کلامی یک فروشنده موفق می تواند مکالمه ی موثر بر پایه اعتماد و فهم متقابل داشته باشد، بدین منظورفروشنده سعی می کند لحنی آرام همراه با طماَنینه که مشتری را از هر گونه استرس واضطراب دور کند، اطلاعات کامل و مفیدی را در اختیار مشتری بگذارد.
در نهایت سعی کنید بین زبان بدن، لحن صدا و کلامتان همخوانی وجود داشته باشد چرا که ما انسان ها بیشتربه طورغیرارادی و ناخودآگاه روی زبان بدن و فاکتورهای غیر کلامی تمرکز می کنیم وبه راحتی متوجه عدم صداقت می شویم.
دیدگاهتان را بنویسید